Vinter

Kort om Påminne

Påminne är södra Finlands högsta skidcentrum, och ligger i Raseborg i västra Nyland – endast 80km från Helsingfors och 100km från Åbo. Närmaste bosättningscentrum är Karis på ca. fem kilometers avstånd. Till Karis kommer man lämpligt med tåg som går en gång varje timme från Helsingfors och Åbo.

På vintern kan man åka slalom och snowboard. Påminne har sex pister + Påminne Park, så det finns lämpliga pister för såväl nybörjare som för mera erfarna åkare. Nyt för säsongen 2018 är en barnhiss (en rullande matta)

Vi har en skidskola, mångsidig uthyrning av utrustning och ett trivsamt stort café som är öppet på vintern då backen är öppen. Vi håller även cafét öppet enligt överenskommelse. För företag, skolor och andra grupper kan vi ordna evenemangdagar såväl på sommaren som på vintern. Tag kontakt! (kontaktuppgifter finns på sidan ’kontakt’).

På sommaren fungerar turistbacken som backbilsbana. Banan är 450m lång och höjdskillnaden är ca. 40m. Nedför banan åker bilarna med hjälp av tyngdkraften, och upp kommer man med skidliften.